Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κ. Γκιουλέκας: "Κύριε Μπουτάρη, η πόλη δεν μπορεί να ασχολείται άλλο με τα καμώματά σας!"

Την έντονη διαφωνία του στην πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη να επιστρέψουν στην ονοματοθεσία οδών της πόλης τα ονόματα που είχαν οι δρόμοι αυτοί επί τουρκοκρατίας εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Κ. Γκιουλέκας, αντί να ασχολείται με το πώς θα λύσει με τα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης ασχολείται με το πώς θα ονομαστεί ξανά Χαμιντιέ η οδός Εθνικής Αμύνης.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", απευθυνόμενος στη διοίκηση Μπουτάρη, επανέλαβε πως οι διοικούντες αδρανούν ενώ διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα του 2012, του έτους που η πόλη γιορτάζει τον έναν αιώνα ελεύθερου βίου της και είναι χρυσή ευκαιρία να τονιστεί η παρουσία και η πορεία της Θεσσαλονίκης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Κ. Γκιουλέκας δήλωσε σχετικά:
"Κύριε Μπουτάρη, επιτέλους! Δεν μπορεί η πόλη να ασχολείται με τα καμώματά σας!
Αν εσείς τώρα ανακαλύψατε ότι έχει ιστορική αξία να γυρίσουμε στην περίοδο της τουρκοκρατίας και να δούμε πώς ονομάζονταν οι οδοί της πόλης τότε και να δώσουμε ξανά τα ίδια ονόματα, εμείς θεωρούμε ότι θα άξιζε να τιμήσουμε την ιστορία αυτής της πόλης. Να θυμηθούμε ότι διανύουμε τον τρίτο μήνα του έτους που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον έναν αιώνα από την απελευθέρωσή της, ενώ η διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να αδρανεί. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να τονίσουμε την παρουσία και την πορεία της Θεσσαλονίκης στον κόσμο με τον εορτασμό των 100 χρόνων του ελεύθερου βίου της πόλης μας και να θυμίσουμε στους νεότερους ότι το 1912 κάποιοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή μας.
Θεωρούμε αστείο στη Θεσσαλονίκη του 2012, με τα χιλιάδες άλυτα προβλήματα, ο Δήμαρχος της πόλης να καταθέτει τέτοιες προτάσεις και αντί να αντιμετωπίζει τα σοβαρότατα ζητήματα των κατοίκων αυτής της πόλης, να αναρωτιέται πώς θα ονομάσει ξανά ως οδό Χαμιντιέ την οδό Εθνικής Αμύνης.
Εάν εσείς είστε περήφανος για την περίοδο της τουρκοκρατίας, εμείς είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να απελευθερωθούμε".