Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο ανθρωπισμός του ¨εθνάρχη¨ …και η διακοπή ποινής του Σάββα Ξηρού..


Τελικά η επικαιρότητα επηρεάζει τη θεματολογία των κειμένων μιας ανάσας.

Φυσικά και η δημοκρατία πρέπει να δείχνει μεγαλόψυχη, φυσικά και πρέπει να σέβεται τον πόνο και την ασθένεια των κρατουμένων. Όλα αυτά είναι κεκτημένα των δυτικών δημοκρατικών κοινωνιών και θέλω να διατηρηθούν και αν είναι δυνατό να εξελιχθούν προς το καλύτερο.
Αυτό που δεν θέλω όμως, είναι η επιλεκτική μεγαλοψυχία και σεβασμός της ιδιαιτερότητας του κάθε κρατουμένου.
 Ακόμα βουίζει στα αυτιά μου το περίφημο ¨ Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια¨
του εθνάρχη (ένας τίτλος περίεργος για όσους δόθηκε).
Οκ έγινε ή δίκη όπως έγινε των απριλιανών, αλλά γιατί να μην ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις για όσους πέθαναν άρρωστοι στη φυλακή ή γιατί να μην αποφυλακιστεί ο ένας και μοναδικός επιζών φυλακισμένος …έτσι απλά, ακόμα και ας μην έχει μετανοήσει  !!!
 Δηλαδή αυτό το μπουμπούκι ο Σάββας Ξηρός έκανε καμιά δήλωση μετανοίας ή καταδίκασε την τρομοκρατική του δράση για να πάρει 5μηνη διακοπή ποινής;
Προφανώς και όχι… Απλά ακόμα και σήμερα η ανοχή και αντιμετώπιση του κράτους στο αριστερό (ότι και αν είναι) είναι διαφορετική.
Δεν υποστηρίζω ότι η διακοπή ποινής του Ξηρού είναι άδικη ή κακώς δόθηκε ως αποτέλεσμα νομικών τερτιπιών, καλώ όμως το Ελληνικό Κράτος (Βασικό εχθρό του Ελληνικού Έθνους) να ξαναδεί αν μέσα στην εν βρασμό δίκη των απριλιανών τους αδίκησε κάπου και σίγουρα να βρει μια λύση για τον άνθρωπο που έχει ξεχάσει από τότε στη φυλακή…
Δε γνωρίζω το είδος του αδικήματος που θα δικαιολογούσε τόσα χρόνια τη στέρηση της ελευθερίας κάποιου ανθρώπου.
Αν κατά λάθος διαβάσει αυτό το κείμενο κάποιος αρμόδιος, ας κάνει την αυτοκριτική του και μετά ας κοιτάξει το πρόσωπο του στον καθρέφτη  σίγουρα δεν θα δει έναν ανθρωπιστή …αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

ΥΓ Θα ήθελα να προτείνω το βιβλίο του Ζουρνατζή ¨ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ¨ από τις εκδόσεις Ελεύθερος Κόσμος και ειδικά το κεφάλαιο ¨Μαρτύριο Προμηθέως¨ σελ.87. Η πρόταση μου είναι για να δει ο αναγνώστης πως το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε έναν άλλο κρατούμενο που είχε πρόβλημα υγείας. Ψάξτε το …μην μένετε στα ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης !!!