Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

¨ Άνοιξε το μυαλό σου¨ (;)


Τους βλέπω στο facebook να κάνουν like  σε φωτογραφίες με χίλια δύο τσιτάτα που στο τέλος γράφουν Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει- σκέψου κλπ.
Τους ακούω να μιλούν και να τοποθετούνται με ύφος χιλίων πιθήκων και να κατηγορούν, ως νέοι εισαγγελείς, όλους εκτός από τον εαυτό τους.
Όμως …

Μιλούσα για παράδειγμα με μια κοπέλα (αριστερής αισθητικής…στην ουσία απολίτικη ) που διάβαζε καιρό τώρα ένα βιβλίο που περιέγραφε τη θέση της γυναίκας στις διάφορες θρησκείες.
Για να μην τα πολυλογώ , τα συμπεράσματα της και πιθανά και του συγγραφέα(Έλληνας) , ήταν ότι η πιο συντηρητική θρησκεία για τις γυναίκες και πιθανά η πιο δύσκολη κοινωνία για να ζουν είναι αυτή του Χριστιανισμού και ειδικότερα του Καθολικισμού.
Όσο την άκουγα, περνούσαν μπροστά από τα μάτια μου σαν ταινία  εικόνες από τις δημόσιες εκτελέσεις γυναικών από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ, είδα τα πρόσωπα των γυναικών στην Αφρική όπου το Ισλάμ τις ακρωτηρίασε με την κλειτοριδεκτομή, άκουσα την πνιγμένη φωνή της γυναίκας που την προηγούμενη εβδομάδα δάρθηκε άγρια από τον άνδρα της στο γάμο τους στην Τουρκία χωρίς να την προστατεύσει ούτε η οικογένεια της, ένοιωσα τη ζέστη που καίει τις μουσουλμάνες της Θράκης που γυρνούν με τη ζέστη με καπαρντίνες και μαντίλες  ενώ δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα να λύσουν τα προβλήματα με τον άνδρα τους σε αστικό δικαστήριο αφού τον πρώτο λόγο έχει ο ιμάμης ….
Δεν άντεξα να ακούω άλλο για τον συντηρητικό Χριστιανισμό που φταίει για τα πάντα από την καταπίεση των γυναικών μέχρι για την οικονομική κρίση της Ελλάδας. Άρχισα λοιπόν να λέω όλα τα παραπάνω σημερινά παραδείγματα και η απάντηση που έλαβα ήταν αν γνωρίζω ότι στη Χιλή απαγορεύεται η έκτρωση…(επιχείρημα φαντάζομαι μέσα από το βιβλίο)…ο εγκέφαλος της από τη συνεχή προπαγάνδα είχε κολλήσει νομίζοντας ταυτόχρονα ότι δουλεύει…

Δεν θα ισχυριστώ ότι ο Χριστιανισμός αλλά και ο Δυτικός πολιτισμός είναι αναμάρτητος, το αντίθετο, μας βαραίνουν τρομερά εγκλήματα  και λάθη. Ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε τα λάθη, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι δεν εξελισσόμαστε . Θα πρέπει κάποιος να είναι αφελής ή να έχει άλλο λόγο για να φορτώνει στο Χριστιανισμό τα προβλήματα ηθικά και οικονομικά του σήμερα στην εκκλησία …Ίσως παλιότερα να ίσχυε (σε κάποιο βαθμό από εποχή σε εποχή) και η εκκλησία να ήταν αιτία τέτοιων φαινομένων, σήμερα όμως όχι ! ! !

Αυτοί λοιπόν που μας προτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας και μας φωτίζουν, έντεχνα ή χοντροκομμένα,  την εκκλησία ως την πηγή του κακού … Το μόνο που κάνουν είναι να μας παγιδεύουν το μυαλό μας σε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης κρύβοντας την αλήθεια…
Η αλήθεια θα έρθει με τη συλλογή γνώσης που θα την επεξεργαστούμε και θα τη συνθέσουμε. Κανείς δεν πλησίασε στην αλήθεια με συνθήματα αλλά μόνο με ανάλυση…

Όταν λοιπόν ξαναδιαβάσετε προπαγανδιστικές προτροπές του στυλ ¨ άνοιξε το μυαλό σου¨ μην πας απλά εκεί που σε πάνε δες το σφαιρικά … 

ΥΓ  1
Το παρακάτω κείμενο με μιαν ανάσα οφείλει την ύπαρξη του σε μια κουβέντα σε δύο  σκέλη που είχα με μια φοιτήτρια, επί πτυχίο, του Πολυτεχνείου τη πόλης μας.
ΥΓ 2 
Η κοπέλα της φωτογραφία είναι από τις τυχερές που είχε έστω και έτσι πρόσβαση σε γιατρό.
ΥΓ 3 Σύντομο ανέκδοτο ....Γυναίκες μη φοβάστε το ισλάμ ...
ΥΓ Το ξέρω φρίκαρα με αυτά που άκουσα και βγήκε στο κείμενο....