Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

"Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής" παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Το Βιβλιοπωλείο "Αριστοτέλειο" και οι εκδόσεις Κάδμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Λεκάκη ¨Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής"
Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 8μ.μ. στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου, Ερμού 61 Θεσσαλονίκη.
Θα ομιλήσει ο συγγραφέας με παράλληλη προβολή εικόνων.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το Λαϊκόν Κόμμα μετά την κατοχή του Γιώργου Λεονταρίτη


Επειδή η αριστερή προπαγάνδα έχει ρίξει στο σκοτάδι πολλές εποχές της ιστορίας μας καλό είναι να διαβάσουμε και κανένα βιβλίο πέρα από την κυρίαρχη πασοκοαριστερίζουσα οπτική.
Ο Γιώργος Λεονταρίτης είναι γνώστης της εποχής και των γεγονότων και από ότι γνωρίζω κάτοχος σημαντικού αρχείου.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Νεολαία της Δεξιάς...σκέψεις με αφορμή ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη "Όπως τα έζησα 1961-1981"


Πάντα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί η αριστερά μπορεί και στρατολογεί τη νεολαία στις τάξεις της. Δε μιλώ φυσικά για αριθμούς (εξάλλου η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια), μιλώ για δυναμική, για οργάνωση, για διάδοση ιδεών και προτύπων.
Δε θα μπω σε αναλύσεις απλά θα αναφέρω ένα περιστατικό που περιγράφει ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης στο βιβλίο του " Όπως τα έζησα 1961-1981"
Περιγράφω το κομμάτι από το βιβλίο με τίτλο " Στην ηγετική ομάδα της ΕΡΕΝ " που θα το βρείτε στις σελίδες 74 και 75 
Όταν το 1962 επί κυβερνήσεως ΕΡΕ ο ο πρωθυπουργός είδε ότι στον τομέα της νεολαίας η Ένωση Κέντρου και η ΕΔΑ οργανώνονται και εγκλωβίζουν τη νεολαία στις τάξεις τους, αποφασίζει να δημιουργήσει νεολαία με σκοπό να διαφωτίζει τους νέου και να τους προστατεύει από την αντίπαλη προπαγάνδα. 
Για το σκοπό αυτό δίνει την εντολή οργάνωσης νεολαίας της ΕΡΕ στους Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Νίκο Φαρμάκη και Κωνσταντίνο Τρικούπη. Ο κύριος Βαρβιτσιώτης κατηγορεί τον Νίκο Φαρμάκη ότι ήθελε να αναπτύξει κοινή δράση με την "παρακρατική " όπως την αποκαλεί οργάνωση ΕΚΟΦ που λειτουργούσε δυναμικά στα πανεπιστήμια. Το γεγονός αυτό προκαλεί και την αντίδραση του Κωνσταντίνου Τρικούπη που θεωρεί ότι οι δυναμικές επεμβάσεις θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράταξη παρά όφελος και με τα πολλά το σχέδιο για δημιουργία νεολαίας ναυαγεί.

Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική θα ήταν η χώρα αν περνούσε η πρόταση του Φαρμάκη, πόσοι νέοι θα γλίτωναν σε εκείνη τη φάση από την πλύση εγκεφάλου της αριστεράς, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα νεανικά πρότυπα αν υπήρχε το αντίπαλο πατριωτικό δέος έστω και με την απλή αστική του μορφή. Πόσο διαφορετικά θα ήταν αν αυτοί οι αριστεριστές εκείνης της εποχής δεν έπαιζαν μόνοι στο γήπεδο των πανεπιστημίων ...
Έχουν μεγάλη ευθύνη οι δεξιοί πολιτικοί εκείνης της εποχής και  οι επόμενοι που στο όνομα της μετριοπάθειας άφησαν τους νέους τους έρμαια της αριστερής  προπαγάνδας, δίνοντάς τους ταυτόχρονα λάθος πρότυπα. Αν φτάσω στο σήμερα ...θλίψη ...πρότυπο το κεντροδεξιού νέου είναι ο φλώρος με το γαλάζιο πουκάμισο που το βράδυ θα είναι μούρη στο κλάμπ ή στα μπουζούκια με ελάχιστη πατριωτική, ιστορική και πολιτική κατάρτηση και φοβισμένος από την φυσική τρομοκρατία της αριστεράς. 
Αν και είμαι νοσταλγός της παλιάς καλής δεξιάς που λάτρευε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, προτιμώ σήμερα τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια και τις ιδεολογικές βιβλιοθήκες με πρότυπα από το 1940, τους βαλκανικούς, την ΕΟΚΑ και το 21 από τα φλώρια με τα γαλάζια πουκαμισάκια που ψάχνουν την ταυτότητα τους παντού εκτός από τις ρίζες τους !!!
(Κείμενο με μιαν ανάσα)

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στην Πάτρα οι Έλληνες είναι σε άμυνα !!!

Ποτέ η βία δεν ήταν κάτι που με γοήτευε, τη θεωρούσα έξω από τις επιλογές μου. Πίστευα ότι μόνο το κράτος με την  αστυνομία έχει το δικαίωμα να την ασκεί μέσα όμως στο στενό πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος. Βλέπω τώρα στο διαδίκτυο, κατοίκους της Πάτρας να ξεσηκώνονται και δεν τους αδικώ... Η απουσία του κράτους τόσο καιρό, η αδιαφορία των κυβερνήσεων Πασόκ και Νέας Δημοκρατίας με την ιδεολογική ομπρέλα της αριστεράς μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ζούγκλα...ο Έλληνας δεν ζει όπως ζούσε παλιά, ζει σε καθεστώς φόβου. Οι Έλληνες είμαστε σε άμυνα στις ίδιες μας τις γειτονιές, βλέπουμε τις πόλεις και τα χωριά μας να αλλάζουν μέρα με τη μέρα προς το χειρότερο. Βλέπουμε να πληθαίνουν εγκληματίες που η ανθρώπινη ζωή έχει ελάχιστη αξία για αυτούς.
Ναι είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη !
Αλλά και ο Έλληνας σήμερα δεν είναι στο κλάμπ των πλουσίων...
Οι μόνοι που ωφελούνται από την παρουσία των ΛΑΘΡΟμεταναστών είναι οι μαφιόζοι εκμεταλλευτές τους και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
Το Ελληνικό Κράτος έχει καθήκον να προστατέψει τους Έλληνες, αν δεν το κάνει τότε οι ίδιοι οι Έλληνες οφείλουν να αμυνθούν. Δεν είναι ρατσιστικό είναι θέμα επιβίωσης. Το πρόβλημα ξεφεύγει από το κέντρο της Αθήνας και σιγά σιγά πάει παντού.
Το ιστολόγιο εκφράζει την θλίψη του για τη δολοφονία του Έλληνα στην Πάτρα από Λαθρομετανάστες και οργίζεται για την απουσία του κράτους.
Θέλω επίσης να σταθώ πλάι στους Έλληνες που αντιδρούν δυναμικά για να προστατεύσουν τις γειτονιές τα χωριά και τις πόλεις τους  !!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτό πρέπει να το καταλάβει η πολιτική ηγεσία της χώρας και οι εκλογές μπορούν να τους αναγκάσουν να το καταλάβουν. Οι αναγνώστες του ιστολογίου, μυαλό έχουν και μπορούν να καταλάβουν το πως !!!!
(Κείμενο με μιαν ανάσα)

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Α Π Α Π Α Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Μια διαδρομή από το 1941 μέχρι τις μέρες μας


Διαβάστε στο ιστολόγιο ΑΕΡΑ για την οικογένεια Παπακωνσταντίνου και τις οικονομίκες της συναλλαγές κατά τη διάρκεια της κατοχής αλλά και αργότερα.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ !!!

Επιστροφή !!!

Μετά από ένα διάστημα με πολλές υποχρεώσεις το ιστολόγιο επιστρέφει με περισσότερη πολιτική αλλά και τα γνωστά του θέματα !!!